• Hem
  • /
  • air-news
  • /
  • airteam förvärvar Grundströms Plåt i Kiruna

airteam förvärvar Grundströms Plåt i Kiruna

Pressmeddelande 2022-10-03

Med förvärvet stärker airteam närvaron på den svenska marknaden.  Grundströms Plåt i Kiruna är ett välmående ventilationsföretag med plåtslageri. Bolaget utför om-, till- och nybyggnationer inom ventilation åt företag inom gruvindustrin samt bygg och fastigheter. Bolaget har ett mycket gott renommé på marknaden.

Förvärvet bidrar till att öka airteams expertis och kundbas, samt breddar airteams erbjudande till branschen.

– Grundströms Plåt har varit en kugge i samhällsbygget under många år. airteam har ett attraktivt erbjudande och tillsammans blir vi nu ännu starkare på marknaden, säger Kristian Poromaa, VD på Grundströms Plåt i Kiruna.

– Förvärvet är strategiskt viktigt för oss, Grundströms Plåt är ett välmående bolag med tydligt kundfokus på en solid och attraktiv marknad. Vi stärker positionen i Sverige, denna gång med fokus på Norrbotten. Vi matchar varandra väl avseende kultur, DNA samt långsiktiga kundrelationer, säger Greger Gunnarsson, VD för airteam Sweden.

Förvärvet genomförs den 3 oktober 2022.

För ytterligare information:

Greger Gunnarsson, VD, airteam Sweden, 073-317 46 96

På bild: Kristian Poromaa, VD Grundströms Plåt, Greger Gunnarsson, VD airteam Sweden, Timo Koskela, delägare.

Om airteam:
airteam är en nordisk leverantör av klimat- och ventilationslösningar, med en marknadsledande position på den danska hemmamarknaden och med stark tillväxt på den svenska marknaden. Hos airteam skapas värde genom en kundorienterad verksamhetskultur med duktiga och dedikerade medarbetare, som har starka relationer till kunder och leverantörer. Försäljningen för 2020 uppgick till 950MDKK. Majoritetsägare av airteam är Ratos. airteam renoverar just nu byggbranschen mot schystare, sundare och roligare business.