airteam samarbetar med Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till Barncancerfonden. Projektet växer, i både utövare och sponsorer, från år till år. Alla utövare som deltar får själva bekosta sin medverkan, alla pengar som samlas in och sponsorpengar, går oavkortat till Barncancerfonden. airteam har i år valt att sponsra Team Rynkeby Lund där Marcus Malmström deltar. Läs nedan om Marcus historia.

2016 insjuknade Marcus Malmströms son i leukemi och började sin behandling för att bli frisk, vilket han idag är. I samband med detta kom Team Rynkeby på besök på sjukhusavdelningen och det var i samband med detta som Marcus fick upp ögonen för Team Rynkeby.

airteams VD Greger Gunnarsson (t.v) tar emot diplomet, som visar på vårt samarbete, av Marcus

– Jag har aldrig tränat regelbundet tidigare men kände att denna kombination där jag kunde få ge tillbaka, var något som passade mig.

Team Rynkeby cyklar i lag till Paris och den allra första resan gjordes år 2002. Då inte som ett välgörenhetsprojekt utan som en sak en anställd vid Rynkeby Foods, som fått diagnosen KOL, gjorde för att få ett friskare liv. Han blev sponsrad av sitt företag och samlade ihop ett lag som cyklade 120 mil för att se målgången av Tour de France. Väl hemma hade de ett överskott av pengar som de skänkte till barncanceravdelningen vid Odense Universitetssjukhus.

Sedan dess har Team Rynkeby växt samtidigt som de fortsatt att samla in pengar till barncancerfonden. Alla pengar som samlas in går oavkortat till barncancerfonden. Deltagarna får själva betala alla omkostnader för att kunna genomföra cyklingen till Paris.

– Första året kan man räkna med att det kostar mellan 30-35 tusen kronor. Det är cykel, kläder, hotellkostnader och allt annat runt omkring som kostar. År två har man ju sin cykel, då kanske det bara blir 10-15 tusen, förklarar Marcus.

 

 

 


För oss är det viktigt att satsa på barnen som är vår framtid 

och man blir varm i hjärtat av att kunna vara 

med och bidra till barn och ungdomar


 

 

Han gör själv sin fjärde tur till Paris och berättar att hans fortsatta drivkraft är att kunna ge tillbaka.

– Vi har fått så otroligt mycket av barncancerfonden. Deras insatser är inte bara forskning utan även konkreta saker, bland annat som att de bjöd vår dotter (som inte var sjuk) och en av oss föräldrar på en stor biopremiär eller att familjen tillsammans kunnat göra vissa resor som varit subventionerade. Jag vet att pengarna går till bra saker så jag vill ge tillbaka, menar Marcus.

Team Rynkebys verksamhetsår börjar i oktober, då de träffas att par gånger i veckan för att träna spinning tillsammans. Annars är det stora arbetet under hösten att försöka få tag i sponsorer.

– Jag brukar säg att man får räkna med 10-15 timmar i veckan utöver träning, förklarar han.

Laget från Lund har de senaste åren dragit in mellan två och tre miljoner per år. Pengar som i sin helhet skänks till barncancerfonden. Airteam har i år valt att samarbeta med Team Rynkeby Lund.

– Det känns helt rätt för oss att få vara med och bidra. Jag är imponerad av det arbete Marcus gör och av hans resa, tillsammans med Team Rynkeby, mot Paris. För oss är det viktigt att satsa på barnen som är vår framtid och man blir varm i hjärtat av att kunna vara med och bidra till barn och ungdomar, säger Greger Gunnarsson, VD på airteam Sweden.