• Hem
  • /
  • air-news
  • /
  • BJUSSA-kampanj, airteam bjuder vårdpersonal på lunch

BJUSSA-kampanj, airteam bjuder vårdpersonal på lunch

Pressmeddelande 2020-11-30

airteam Sweden med dotterbolag inleder idag kampanjen BJUSSA. Syftet är att belysa vårdpersonalens professionella insats och tuffa arbetssituation i rådande pandemi. Arbets­passen med Covid-19-patienter är långa och krävande. Att hinna med toalett­besök, äta varm mat och ta en kopp kaffe är långtifrån självklart. Skyddsutrustning ska av och på – marginalerna är mycket små. Därför bjussar airteam vårdpersonal på ett flertal intensiv­vårds­enheter (IVA) i Sverige på varm lunch.

IVA:s sak – är vår sak

Kampanjen BJUSSA pågår inledningsvis mellan den 30 november och 7 december 2020. Förhoppningsvis kan initiativet inspirera andra företag till liknande engagemang. airteam fokuserar också på ventilation. Även om sjuk­vårdspersonalens arbete är avsevärt mer betydelsefullt och får omedelbara konsekvenser. Deras värdefulla insats är minst sagt livsviktig.

–  Det känns viktigt att bidra till några av de personer som dagligen så professionellt utför detta viktiga jobb med Covid-19-patienter. Jag har tidigare själv jobbat många år i sjukvården, bl.a. inom akutsjukvården och vet hur stressigt det kan vara. Många vårdanställda får knappt en jultallrik, så det här känns självklart. Nu har vi dessutom en pandemi att hantera vilket komplicerar situationen avsevärt, säger Mikael Grawe, marknads- och kommunikationschef för airteam Sweden.

Hälso- och sjukvården kommer högst sannolikt att behöva hantera konsekvenserna av covid-19 under en lång tid framöver. Vårdköerna var stora redan före pandemin, och det är svårt att uttala sig om de exakta följderna. Dock vet vi redan idag att de uppdämda vårdbehoven kommer vara gigantiska. En vårdskuld som samma vårdpersonal ska hantera. Det minsta vi kan göra som företagare och medmänniskor är att belysa detta och bidra utifrån bästa kreativa förmåga.

–   Ett mycket välkommet initiativ. Stort tack till airteam som ser och stöttar oss, både på min avdelning och på andra IVA-enheter i landet.  Ni hjälper oss att hjälpa, säger Jonas Renner, avdelningschef Intensivvårdsavdelningen, Universitetssjukhuset Örebro.

Mat levereras till Skånes Universitetssjukhus, Universitetssjukhuset Örebro, Karolinska Sjukhuset, Danderyds Sjukhus och Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vi hoppas att även flera företag BJUSSAR.

Inget kan göra inget – alla kan göra allt.

För ytterligare information,

Mikael Grawe
Marknads- och kommunikationschef
airteam Sweden 070-520 08 04