Lär känna våra medarbetare

Isak Sjökvist – airteam Thorszelius

 

Isak är en 21-årig kille som jobbar på airteam Thorszelius och har motorsport som sitt stora intresse i livet. Han är uppväxt i en liten by utanför Uppsala där han bor tillsammans med sina föräldrar och syskon. Isak har hållit på med motorsport i över 10 år och har testat både motocross och carting. Cartingen var det han fastnade för där han kört i både EM- och VM-serien. Inför 2020 gjordes det en satsning som pandemin satte stopp för. Isak valde att se det positivt och bytte spår till Rallycross.

   – Jag har en vision att om 30 år när folk pratar om motorsport så ska dom veta vem Isak Sjökvist var. Eftersom cartingen är en mindre sport så valde jag att testa Rallycross i stället, berättar han.

I år kör han EM-serien RX2* i Rallycross, en motsvarande serie som han förra året slutade tvåa i.

Han siktar mot toppen men är ödmjuk inför att det är ett hårt arbete och att det kräver hårt slit och att det tar mycket tid.

   – Därför är det ett privilegium att ha Mats Thorszelius som chef, för han har förståelse för min situation med min idrott, säger Isak.

Att Isak hamnade på airteam Thorszelius, var just det delade motorintresset med Mats som tagit SM-Guld i Rally.

   – Mats frågade om jag visste någon som kunde jobba som montör, då vände jag på frågan om inte jag kunde få anställning i stället, säger Isak.

Han började som servicekille och fick sedan chansen att komma in på kontoret som lärling till att bli projektledare. Idag håller han i mindre jobb för att lära sig hur man räknar på dem.

   – Är man öppen för utmaningar så finns det alltid möjligheter. Man blir inte VD över en natt och jag har förmånen att ha ett fantastiskt team runt om mig så att jag alltid kan fråga om råd ifall det är något, säger Isak nöjt.

Han lovordar airteam Thorszelius och den kompetensen som finns i företaget.

   – Oavsett om det är ett miljonprojekt eller ett mindre jobb så fyller vi alltid kundens behov och gör alltid jobb med perfekta resultat, säger han.

Isaks är inte bar öppen när det gäller yrket utan det är samma med sin sport. Han berättar att han inte är låst till att alltid åka Rallycross utan han blir gärna en allsidig förare.

   – Jag skulle nog hänga med Mats på en rallytävling, men jag tror inte att jag skulle åka ifrån honom, säger Isak ödmjukt.

Han betonar också att det viktigaste, oavsett yrke eller idrott är att alltid ha roligt i det man gör.

 

 

* RX2 är eldrivna bilar och EM avgörs i 5 deltävlingar runt om i Europa. Den första deltävlingen kördes i Norge den 17-18 juni och för Isaks del blev det full pott. Andra deltävlingen kördes förra helgen i Svenska Höljes och även om det inte blev seger, behåller Isak ledningen i EM.