• Hem
  • /
  • air-news
  • /
  • Lasse Press tillträder som teknikchef för airteam Sweden

Lasse Press tillträder som teknikchef för airteam Sweden

Pressmeddelande 2021-05-04

airteam Sweden är en snabbväxande strategisk samarbetspartner av klimat- och ventilationslösningar på den svenska marknaden. Vi välkomnar nu Lasse Press som ny teknikchef, med tillträde i mitten av juni 2021. Han kommer att gå in som ansvarig för airteams planenliga satsning inom teknik, konstruktion och design för att sätta grunden, bygga upp och utveckla en kompetensspets inom det tekniska fundamentet i koncernen. Lasse har en lång och gedigen erfarenhet från installationsbranschen både som entreprenör och ingenjör. Han kommer med sin kompetens komplettera den befintliga verksamheten och stärka oss inför kommande tillväxtsteg.   

Lasse är civilingenjör med examen i arkitektonisk teknik och byggledning från Köpenhamns universitet och kommer senast från Thyréns där han var avdelningschef i fyra år. Han har varit en av de ledande kompetenserna i Thyréns uppbyggnad av sin installationsverksamhet i södra Sverige. Lasse har många års erfarenhet både från de stora konsultbolagen men har även åtta år i bagaget från entreprenadsidan, där han varit både kalkylator och projektledare. Han har varit med om att bygga upp verksamheter inom konsultsidan samtidigt som han har en lång bakgrund inom entreprenadverksamhet. Det gör honom till ett utmärkt tillskott till airteams resa inom teknik och design. Lasse har stor kompetens som uppdragsledare/rådgivare inom installation och har i detta avseende under åren drivit ett flertal större projekt.

”Att få med Lasse på airteamresan är fantastiskt häftigt. Inte bara för hans kombination av entreprenörskap och ingenjörskap utan även kopplingen till Danmark där vi med Lasse i förarsätet kan föra över det bästa av vårt moderbolags tekniska styrka till Sverige. För oss är det viktigt att han besitter både entreprenörskap och ingenjörskap, och med extra fokus på den förstnämnde. Han är en erkänt duktig teamplayer och skapar sitt lag med engagemang och energi vilket är superviktigt. Det kommer ge stor effekt och nytta när vi ska sammanväva design med våra befintliga verksamheter, säger Greger Gunnarsson, VD på airteam Sweden.”

”Jag är otroligt glad och motiverad över att komma ”tillbaka” till entreprenörsidan. Att sen ta del av den danska kompetensen, applicera det i Sverige och samtidigt bygga upp en teknikdel i den redan fina svenska verksamheten gör denna resa extra spännande att vara med på, säger Lasse Press.”

Nu har vi satt ytterligare en pelare i vårt team och vi fortsätter sökandet efter fler nyckelspelare som vill vara med och förändra branschen: bygg- och ventilation mot sundare värderingar, mindre macho och schyst företagande.

För ytterligare information:

Greger Gunnarsson, VD, airteam Sweden, 073-317 46 96

Mikael Grawe, Marknadschef, airteam Sweden 070 520 08 04