• Hem
  • /
  • air-news
  • /
  • Plötsligt händer det; airteam blir airteam

Plötsligt händer det; airteam blir airteam

Pressmeddelande 2021-06-08

Ja, det där lät ju knasigt. Men vi tar det från början. airteam är en nordisk leverantör av klimat- och ventilationslösningar, med en marknadsledande position i Danmark sedan många år. Den danska koncernen har alltid haft stort fokus på ledarskap, tydlig leverans och närheten till kunderna. Detta framgångskoncept ville man sprida i norden och började med att kika runt i Sverige. Här fanns lösningen, såklart.

Tillsammans med Ratos investerade man därför under 2018-2019 i Luftkontroll Energy (Örebro), Thorszelius Ventilation (Uppsala) och Creovent (Stockholm) – samtliga fina och välskötta bolag med stark ekonomi och vältrimmade kulturer.

I och med detta bildades airteam Sweden-koncernen och under resan har dessutom ytterligare två bolag startas upp under samma flagg; airteam Service Stockholm och airteam Syd. Sista tårtbiten är nu på plats.

Idag den 8.e juni 2021 enas alla dotterbolagen under enhetlig flagg, med samma fina varumärke, och blir en del av airteam Sweden fullt ut. Men vi nöjer oss inte med det – det kommer mera.

”Det här känns riktigt bra. Vi har kämpat hårt. Sammanslagningar av bolag är alltid en utmaning. Det finns olikheter i synsätt, kultur, metodik, utförande etc. Överlag har det dock gått mycket bra, med hjälp av alla fina kompetenta medarbetare såklart. Utan dem blir det inget gjort. Stort tack till dem, säger Greger Gunnarsson, VD på airteam Sweden.”

”Vi är här för att röra om lite. Branschen med bygg- och ventilation behöver sundare värderingar, mindre macho och mer av schyst företagande. airteam Sweden behövs kort och gott, säger Mikael Grawe, marknads- & kommunikationschef, på airteam Sweden.”

Kika runt på vår hemsida, airteam.se och följ oss i sociala kanaler, t.ex. LinkedIn.

Hör av dig, svarar vi inte så äter vi tårta. Det finns till alla. Välkomna!

För ytterligare information:
Greger Gunnarsson, VD, airteam Sweden, 073-317 46 96
Mikael Grawe, Marknads- & kommunikationschef, airteam Sweden 070 520 08 04