Nytt forskningscenter åt Stockholms Universitet

Stockholms universitet ville  samla all sin verksamhet inom den biologiska sektionen till ett och samma ställe. Det resulterade i nyproduktion av kontor, utbildningslokaler, laboratorium samt flera avancerade växtklimatkammare för biologisk och kemisk forskning. Närheten till det befintliga Arrheniuslaboratoriet var en avgörande faktor.

Projektet är beläget på universitetsområdet Frescati inom Nationalstadsparken i Stockholm. Uppdelningen består av fyra byggnader med olika verksamheter i varje hus fördelat på 4–6 plan. Det installerades ett fullskaligt VAV system med kyla och projektet genomsyrades av ett stort engagemang, noga planering samt en hög problemlösningsförmåga då omfattningen var installationstung och pågick under relativt kort tid.

Resultatet ger Stockholms universitet en bättre möjlighet att samla all sin verksamhet för biologisk- och kemisk forskning under samma tak.

Byggherre: Akademiska Hus
Beställare: Skanska
Projektvärde: 19,5 MSEK
Yta: 16 500 m2